vilken dag :)

Känns som jag knappt suttit något förren nu :P Började dagen med jobb 7-11 sedan hem äta lunch och ut med Myran på uteritt, red dom andra 2 efter och han bara in duscha och äta innan det blev jobb 16-20 igen så äntligen får jag sätta mig och ta det lugnt ett tag. Men nog om det och mer om hästarna ;)

Myran Fick gå en härlig uteritt med sällskap av Diana på Sackan, blev en skogstur med lite plask i vatten. Så underbart att bara galoppera i lugn galopp i skogen och bara njuta, min häst va så fin så satt och njöt hela tiden riktigt underbart!

Hälge Skötte sig jätte bra, jobbade på ett ganska hårt pass, han har höjt sig ett litet steg till så känns kul att det märks framgång. Blev allmän träning att få honom rak och kunna spåra och framför allt kunna hålla takten, vill gärna öka iväg eller bryta av om det blir jobbigt så det tränar vi mycket på.

Mango Kändes bra, märks att jag lite smått börjar hitta någon knapp på henne. Vi tränar på mest framåtbjudningen just nu att jag ska få fram henne och bara helt enkelt förstå henne. Eftersom hon har haft en så lång vila så har jag endast hållit mig till skritt och trav ett tag men idag kunde jag inte hålla mig så prövade lite galopp. Ja det blev ingen bakutspark iaf men sen behöver vi träna lite mer ;)

Nu ska jag lägga mig framför tv:n och sedan sova så jag orkar med morgondagen som börjar med jobb 7-16 :)

Skritt på lång tygel eller vad säger ni?

Jag tycker det är väldigt viktigt med många skritt pauser under ridpasset, men det innebär inte för mig lång tygel utan passar då på att jobba lite lättare i skritt, t.ex. bakdelsvändningar, ställa igenom osv och även bara rakt fram. Men jag ger sällan helt lång tygel i mina skritt pauser utan bara halvlång så hon kan sträcka på halsen väldigt mycket men ändå har kvar kontakten, tycker det blir så mycket bättre när jag börjar jobba henne igen, man förlorar ingenting på pausen utan snarare blir det bättre.

Vid helt lång tygel så tycker jag att man förlorar så mycket känsla och får lite "börja om", sedan är det självklart varierat på hur hårt pass jag gör och hur långt. Ibland ger jag även helt lång tygel men det är olika.


Skritt på lång tygel..


..eller skritt på halvlång tygel.

Vad säger ni, hur brukar ni göra?

Bilder lånade från google.

Fiiin häst!

Vilken värme som kom, jobbade inomhus till ca 10.30 och va aldrig ut innan så blev lite paff över hur otroligt varmt det var ute :P Slutade ganska tidigt så åkte hem och la mig i hängmattan med vovven en stund innan jag tog mig orken att rida. Tyvärr orkade jag bara rida 1 häst i denna värme och det blev Myran :)

Myran va jätte fin idag, började med samma grund som sist att efter att ha skrittat fram så skrittade jag med kortare tygel och försökte få henne mjuk i sidorna och låg i formen. Började med 8-volt och som serpentinbågar fast volter och hade halt innan varje varvbyte för att få henne att lyssna och hinna med att vara noggrann.

När jag sedan började trava gick jag direkt in i serpentinbågar med avbrott mellan varje båge och ställde igenom henne riktigt men ändå med bogarna på plats. Tog sedan en skritt paus innan jag jobbade lite på volt i nedsittning och ställde igenom lite, tog en till skritt paus och tränade då på lite bakdelsvändningar.

Avslutade med lite galopp på volt, hon skulle vara låg och ställde igenom henne både inåt och utåt samtidigt som hon skulle bibehålla samma galopp och det var ganska jobbigt för henne men till slut kändes hon bättre så travade av henne med väldigt lång form men fortfarande ställde jag igenom henne till höger och vänster väldigt mjukt längs fyrkantsspåret.

Detta pass blev väldigt inriktat på att få igenom henne i sidorna och få henne mjuk, mot slutet kändes hon riktigt trevlig.

Bjuder på en bild från tidigare ridpass :)



Städning och meeting i Ö-vik.

Städning - CHECK

Putsa fönstrena -CHECK

Stängsla i hagen -CHECK

Vaccinerat mig inför resan -CHECK

Tvättat gardiner och annat -CHECk

Har hunnit med en del på min lediga dag trots att jag är sjukt trött, känns som jag nästan gått i sömnen hela dagen ;P Hästarna får en härlig vilodag, känner att orken inte finns där så då är det bättre för dom att få en vilodag istället för att ridningen ska bli kaos.

Proppen för Ö-viks meeting 20-21 augusti har kommit ut, hade nästan inte tänkt åka men blev så taggad. Har pratat med mamma när hon kom hem från jobbet och nu har vi bestämt att vi åker :D Vi kommer åka dit redan på Fredag för att ha god tid på oss och slippa gå upp så tidigt på Lördag, kanske finns det möjlighet att träna lite för Camilla på fredag skulle vara väldigt kul. Nu måste jag boka hotell och se över så jag fixar alla kostnader men det ska nog gå ;)

Klasserna jag hade tänkt rida:

Lördag: LB:3

Söndag: LB:2 och LA:4

Kommer troligen bara rida 3 klasser med tanke på våran dålig träning och allt som varit, känner att det är bättre att hon orkar med helgen. Detta är också vårat första meeting och vet inte alls hur hon kommer att vara som och om hon äter tillräckligt bra. Men kommer bli jätte kul och längtar redan. Nu ska äntligen hårdträningen sätta igång och har bestämt att det inte får komma nya hinder utan nu ska det gå vägen! :)


Duktiga hästar

Hälge: Har idag fått jobba lite på longerlina och vanliga inspänningar för att få honom att jobba i låga form. Gjorde väldigt mycket övergångar skritt - trav för att få honom att sätta under sig i övergångarna. Jobbade mycket öka och minska volten för att han behöver bli bättre att hålla takten vid mindre volt han vill gärna rinna iväg men till slut jobbade han på riktigt bra i båda varv.

Myran: Hennes ben är mycket så hon börjar få komma igång igen, joggade henne lite i paddocken idag. Började med att skritta fram ganska länge och sedan jobbade först lite skritt på 8-volt och var väldigt noggrann att hon skulle ta halvhalterna vid varje varv byte och ställa igenom. Efter ett tag kom hon igenom väldigt bra och övergick då i trav och red serpentinbågar över ridbanan men ett avbrott till skritt eller halt vid varje båge för att hon skulle lyssna och ta halvhalterna. Var riktigt noga med att hon skulle lyssna och göra övningern korrekt, hon kändes riktigt mjuk och fin mot slutet.

Red idag även på rakt bett med remont och hon är såå mycket bättre än med delat bett, lättare att rida igenom henne då hon inte kan bita sig fast i bettet på samma sätt. Trist nog får man inte tävla på de bettet men jag varierar hela tiden bett och nosgrimma och jobbar vidare på att hon ska gå lika bra med delat bett :)



Söndag

Ännu en vecka har gått och snart börjar nästa. Har jobbat 7-11 idag sedan hem äta lunch och rida 2 hästar. Ska snart duscha innan jag måste äta lite middag och tillbaka för jobb 16-21.

Hälge: Fick gå lite dressyr i paddocken och skötte sig jätte bra,  jobbade lite övergångar och takt. Han börjar bli bättre och börjar förstå vad det går ut på och är duktig :)

Mango: Fick också jobba lite i paddocken idag, blir lite bättre för varje ridtur så det kommer nog bli bra till slut med mycket träning. Just nu jobbar jag enbart med att hon ska gå framåt.

Som sagt nu ska jag hoppas in i duschen innan det blir jobb igen :)



Trevlig midsommar :)

Har jobbat 7-16 idag, har hunnit hem och sedan byta vatten till hästarna. Ska snart äta middag sedan ut och rida och fixa hästarna för dagen. Har regnat massor idag och igår så dom fick en vilodag men nu har vädret blivit bättre så ska bli skönt att få komma ut och rida en sväng :)
Nu ska jag gå iväg härifrån igen så säger

Trevlig midsommar allihopa! :D

Grå outfit



 

Tycker grå är så snygg färg att matcha till, när jag har sparat ihop lite mer pengar så ska jag beställa ett grått schockemöhle schabrak med matchande benlindor.

 


Att ha en välsittande sadel

Mamma hade igår lånat hem en film om sadlar och utpassning som lite repetion och man kan alltid lära sig något nytt. Att ha en bra sadel som passar ryttare och häst är otroligt viktigt, jag har själv inte mycket pengar och försöker hitta alla sätt för att komma "undan" så billigt som möjligt med som går men som sadlar där är jag sjukt noga. Är nu på jakt efter en ny dressyrsadel men ska låna mammas allroundsadel som passar och spara ihop pengar och köpa mig en riktigt bra anpassad sadel efter mig och Myran.



Myran i nuvarande dressyrsadeln som inte passar henne längre, på denna bild som är ganska gammal passar den fortfarande ganska bra.

Börjar känna mig levande

Allting känns så ljust för tillfället, jag jobbar och har 3 underbara hästar. Hälge går bara bättre och bättre, Mango börjar komma igång och det känns bara underbart. Har dessutom börjat komma tillbaka till markarbetet, känner inte samma rädsla och är en lättnad känns som att mina mål inte är helt långt borta och allting blir så enkelt.

Enda nackdelen nu är min underbara häst som inte riktigt är på G, men jag ger det tiden som krävs och har verkligen bestämt mig nu så känner att det till slut kommer att bli jättre bra! Jag har lärt känna mig själv och lägger nu allt negativt åt sidan och bara tar åt mig av det positiva, bara av att skriva detta blir jag mer positiv.

Detta är ganska tänkvärt, varför gå runt och älta och vara negativ ur varje situation går det att få ur något positivt, om man då väljer att blicka framåt så får man mer energi och ork. Tänk efter många gånger så klagar folk, dom är negativa och ser det sämre men tar ofta inte upp det positiva och säger att tusan vad bra det gick, eller jag var faktiskt riktigt bra idag.

Jag har själv många gånger samma tänkesätt men har nu börjat försöka se det ljusa och blicka framåt, känner redan hur mycket bättre det känns.

Nu ska jag gå ut till min underbara häst och pyssla om henne.


<3






Lite markarbete

Hälge fick jobba lite markarbete idag, vi har börjat lite smått för skoj och Hälge behöver få komma igång även med hoppningen. Han skötte sig jätte bra, kom rätt på nästan varje hinder och bjöd på framåt.

Mango fick jobba lite i paddocken och det går framåt, blir lite smått bättre för varje ridtur och vi kommer nog komma överens till slut :)

Bjuder på lite bilder från dagen. Förra veckan tog jag fram ett hinder och lät Hälge hoppa lite lös och bjuder på några bilder därifrån också.

Han har verkligen fått mycket bättre teknik vid löshoppningen, ska bli kul och se vad han kan lyckas med uppsuttet efter lite träning :)


Ny start

Har bestämt mig för att börja om med bloggen, har raderat allt sedan tidigare och kommer nu göra ett bättre försök att uppdatera. Kommer fortsätta skriva om hästarna och deras träning. Har även gjort om designen för bloggen är inte klar men har gjort en början.

Ska nu gå ut och börja med hästarna.

Hälge: Ska få jobba lite paddocken, om det inte regnar ska jag nog dra fram några hinder och småskutta annars dressyr.

Mango: Lite dressyr i paddocken och kanske gå över några bommar.

Myran: Hennes ben är inte bättre så blir nog lite promenad med henne.

Visas den gamla designen så får ni uppdatera sidan.

RSS 2.0