Onsdag

Dessa två hästar med ryttare kan inte bli annat än bra, underbar ridtur idag men massa bus i skogen. Kommer leva hela resan på denna ridtur Myran va glad att slippa alla krav och busa runt :)

 

Efter den härliga ridturen fick jag åka in till Kramfors då jag glömt köpa hårfärg. Har nu färg och det återstår väl hur det blir då färgen va lite väl billig ;P Nu ska jag börja packa tror jag, känns som en bra idé ;D

 

 


Åker

På torsdag åker jag, längtar sjukt mycket! Blir skönt även för hästarna har än en gång konstaterat att jag inte kan rida och egentligen borde jag inte få förstöra mina hästar, usch för dagar som denna.

Finaste

Hur kan jag ens tänka tanken på att sälja denna underbara fina hästen som helt enkelt är bäst. Snart så är vi redo. Talar såklart om fina Hälge som går från klarhet till klarhet och fått så grymt härliga gångarter så behöver nu bara massa mer styrka :)

Foto: Susanne Jonsson

Nöjd med dagen :D

Myran kändes riktigt trevlig på framridningen, fick henne att lyssna och vara framme för hjälperna samt jobba på bra. Väl inne på banan så lyssnade hon inte riktigt lika bra utan fick rida väldigt mycket utan att få det riktigt bra. Men betyldigt bättre än tidigare tävlingar iår och fick en bra känsla, red LB:3 :)

Det slutade med 66.06% och blev vinst :D Är riktigt nöjd med dagen och bilder kommer senare :)

Tävling imorgon

Har en hel del att göra, hästarna ska snart ridas och trimmas lite inför tävlingen imorgon. Jag måste duscha båda hästarna, smörja all utrustning och packa allt inför imorgon. Allt detta ska hinnas innan 16 för jobbar 16-21 ikväll ;) Men ska nog gå!

Men det är så kul med tävling, här är Myran en morgon hemma innan en tidigare tävling :)


Känns bra inför tävlingen

Börjar med gårdagens ridning som spenderas i en regnig paddock men dock riktigt skönt att rida i regn när det ändå är varmt.

Började med Myran som jag joggade igenom och mest försökte få henne mjuk och ställbar åt båda sidorna. Hon kändes riktigt trevlig och avslutade med att jobba lite galopp i lägre form och få henne att hålla samma takt men länga på formen vilket hon har lite svårt för. Enda som hände under passet var att i galoppen var jag så koncentrerad och hade lite längre tyglar och plötsligt ser Myran spöken och kastar sig åt sidan, gör ett halvhjärtat försök att bocka men tur att jag har en snäll häst ;)

Hälge joggade jag också igenom igår och han kändes riktigt trevlig. :)

Idag jobbade jag igenom Myran lite mer, att ha henne rak på rakt spår och även att hon spårade på böjt spår, hon kändes riktigt trevlig. Red på delat bett med fasta ringar inför tävlingen på Lördag och hon kändes bättre än sist så känns bra inför Lördag! :)

Hälge red Maria och han jobbade också på riktigt bra.

Kan ju hopps på att de kan gå såhär bra men lite önsketänkande måste man juh få ha ;)


Har bara ett problem för tävlingen, vilken sadel jag ska ha. Antingen dressyrsadeln som jag rider väldigt dålig i och inte kommer åt henne riktigt eller allroundsadeln där jag kommer åt henne bättre men lättare för stolsits osv. ;P

Snygg väst

Har hittat en så grymt snygg ridväst, är dessutom nedsatt till 495 kr. Kommer knappt kunna hålla mig från att klicka hem den.


Torsdag

Myran fick idag träna lite dressyr efter litet uppehåll och kändes trevlig, lite loj på uppvärmningen men kom igång lite bättre sedan. Jobbade lite öppna å sluta, sedan tränade jag lite programdelar ur LB:3 och det gjorde hon faktiskt riktigt.

Maria kom å red Hälge en sväng och som vanligt är han så jäkla fin, hur ska jag någonsin klara att ta det svåra beslutet.

Bjuder på lite bilder på den vackra hästen :)



Onsdag

Oj var ett tag sedan jag skrev sist, tiden går och har inte haft lust att sitta vid datorn. Hästarna har vilat över helgen, hade lite för mycket jobb så hann inte riktigt med mig. Ska snart gå ut och motionera dom för dagen, blir lite lättare eftersom dom inte gått så mycket :)

Bjuder på en gammal bild på Myran.


Vilken värme

Riktigt härligt väder ute nu, nackdelen är att det nästan inte går att vara ute och göra någon nytta ;) Igår fick Myran gå lite i paddocken, men gick inte att göra något vettigt hon va helt knäpp avslutade när jag kunde skritta och trava runt på henne ;P Dom andra fick igår vila.

Idag fick jag lov att ställa väckarklockan på 06.00 så var ute i stallet 20 min senare för att hinna rida alla innan värmen och bromsen blev outhärdlig. Alla hästarna kändes ganska fina, vill ut i solen nu så kan skriva om passet lite mer senare nu ska jag ut och njuta av solen innan jag jobbar 16-20 :)

Inget nytt

Har jobbat sedan helgen, har inte hänt något speciellt. Myran har blivit skodd, fått tagit det lugnt efter helgen idag ska jag jogga henne lite i paddocken det blir första "riktiga" passet efter helgen.

Dom andra fick vila igår hade ingen ork, men nu ska jag åka till Kramfors en sväng innan jag går ut och rider hästarna :)

Bjuder på en bild från Matfors :)


Jag är såld

på en dressyrsadel ;) Igår frågade jag av en slump Sussi vad hon tyckte om Amerigos sadlar och då visade det sig att Maggan har en dressyr, så fick prova den idag och passade faktiskt på Myran skulle behöva en lite vidare bom bara och den va otroligt skön att rida i njöt verkligen av lektionen idag ;)

Bäst av allt visade sig vara att det troligen kommer en typ sadelutprovare av Amerigo till Maggan senare i sommar och ska nu ta kontakt med den personen nu och se om jag kan ta Myran och prova. Skulle vara kalas bra och äntligen få en riktigt bra sadel! :D

Modellerna jag har kollat och funderat på som ev kan fungera är dessa.

CC dr



Cortina



Vi får se vad det blir kanske inte ens blir en sådan sadel men hoppas, är ekonomin som kommer avgöra.

Älskar min häst!

Jag och Myran har inte tränat för Sussi mer än 1 gång sedan 28 och då gick det käpp rätt åt skogen hon va hemsk. Sedan slutet av maj kändes hon inte helt hundra och hon fick vila ett tag då och bara skritta ut i skogen samt vilade en vecka för ett sår nu. Men oj vilken fin häst jag har haft i helgen, hon va helt grym även idag :D

Red även idag på rakt bett med remont och hon va riktigt trevlig i munnen. Vi började passet med lite jobb på volt med tagen bakdel och öppna vilket gick helt okej. Gick sedan direkt över och jobbade galopp, halvt igenom i galopp sedan vända över ridbanan i förvänd och lite öppna på nästa långsida och oj va fin hon va i hennes lite bättre varv.

Sedan blev det samma övning i andra varvet som är hennes svårare, fick inte riktigt till att vända över ridbanan då bytte hon istället för att orka förvända men oj vilka fina byten hon fick till istället ;)

Sedan gjorde vi skänkelvikningar över diagonalen vilket hon gjorde bättre bara sedan igår och sedan övergick vi i sluta in efter hörnet till mitten sedan galoppfattning och volt mot spåret med en sluta ut till staketet igen. Detta har inte Myran styrkan att göra riktigt bra ännu men oj va hon kändes fin i sista galoppslutan, hon orkade bara några steg men jäklar vilken känsla! :D

Kan bara avsluta helgen men vilken grymt fin häst jag har och oj vad det känns bra nu :)


Underbar häst :D

Har tränat för Sussi idag med Myran och vilken härlig häst :D

Jobbade först på en fyrkant och gjorde skänkelvikning och öppna för att aktivera vänster bak och få henne att lyssna riktigt, efter lite jobb så kändes det redan skillnad och hon va finare.

Jobbade sedan galopp på volt, där vi gjorde volt tillbaka i volten som förvänd galopp och sedan avbrott på spåret och direkt ny galopp. Otroligt bra övning för Myran och hålla koll på hennes bogar och bakdel samt ha henne bra att lyssna bra. Hon va så himla fin :D

Avslutade med skänkelvikningar över diagonalen och va så nöjd efter dagens pass! :)

Har kanske dessutom löst sig med sadelproblemet, fick idag veta att en kommer upp i Augusti till en i Kramfors och är Amerigo utprovare så ska prata med henne och försöka lösa om jag kan komma med Myran :D Hoppas, för då slipper jag problemet att ta mig söderut!


RSS 2.0