Måndag

Ganska skön dag, jobbade lagomt 7-11 sedan hem och fixa stallet innan jag mötte upp mamma och vi åkte till Sollefteå. Skulle hämta hem vovven men passade på att äta lite å gå på stan och kolla. Blev lite less kollade på skor, antingen finns det inga snygga eller så finns dom inte i storleken :/ jaja får leta vidare.

Fyndade lite idag, en tjock stickad tröja som kommer vara skön i stallet i höst/vinter.
En vinteroveroll på Granngården som skulle kostat 1100 fick jag för 275, var helt perfekt så kunde inte låta bli ;)

Har dessutom kollat ut ett nytt foder och en ny plan för att min häst ska må bra, hoppas på att detta fungerar nu annars blir jag galen. Tyvärr är fodret en beställningsvara så köpte för tillfället en Krafft sport röd så får jag vänja över när nästa foder kommer.



Avslutar med en bild på bästa <3



Har dessutom väldigt stort beskymmer just nu, vad ska jag välja för sadel. Lutar åt att det blir den på bilden men man vet aldrig kan dyka upp andra alternativ. Behöver som tur va inte bestämma mig ikväll men kan inte vela allt för mycket. Har ett alternativ som jag ska prova redan imorgon sedan får vi se.

Fredag

Tiden går alldeles för fort nu, hinner knappt med mig själv trots att jag inte har överdrivet mycket att göra. Helgen kommer tillbringas med jobb och ridning. Ska snart ta mig ut till stallet och fixa klart, samt rida hästarna. Hade tänkt dom skulle få ha lite roligt och småskutta i skogen idag uppskattas nog så länge vi slipper älgarna ;)

Bjuder på lite "hoppbilder" ;)







Härliga dagar

Igår fick jag sällskap av Diana på Hälge och det var tänkt att bli en skritt runda men blev lite mer tror jag ;) Det var iaf riktigt underbart och ler fortfarande efter ridturen. Idag red vi både en privatlektion för Sussi, hör och häpna jag har gjort markarbete men Myran ;)

Riktigt kul och det kändes så bra, ett steg närmare mitt mål till våren, så kommer bli kanon! Tyvär har jag inga bilder från dagarna.



Det har varit roligt ritter nu men det är såhär det ska vara! ;)

Lite shopping

Såklart kunde jag inte hålla i plånboken under helgen utan klarade inte att avstå från shopping ;)

Det blev ett par Roeckl handskar, riktigt snygga enligt mig och jätte sköna.



Hittade denna väst på 50% rea och den satt riktigt bra så blev köp ;)


Hittade även denna ridhjälm som va superskön och snygg, hade dock inte pengar nu men ska beställas så fort ekonomin tillåter :)


Tävlingshelgen

Nu kan jag berätta om helgen, kom hem sent igår så stupade i säng direkt ;P Myran har varit jätte fin och vi har fått bra resultat. Förutom på Lördag morgon då jag fick ett samtal om att jag hade en häst på rymmen ^^ Hon hade rymt ur sin box någon gång under natten och ja vem vet hur kul hon haft ;)

På lördagen red jag LB:3 och det kändes riktigt bra, hade en bra känsla genom hela ritten men fick verkligen rida för att få henne dit. Resultatet blev 66.06% och det slutade med en 2:a placering.

Domare: Annika Lind

Omdöme:
" Harmonisk ritt på lydig häst, våga länga mer i mellangångarterna"



På söndag trodde jag hon skulle vara väldigt trött men kändes nästan lite piggare, kändes bra på framridningen men hade inte riktigt samma känsla inne på banan men jätte nöjd med resultatet, 66.6% och en 3:e placering :D

Domare: Sigrid Bergåkra

Omdöme:
" Ädelt och talangfullt ekipage, kan bli jämnare i sin grundform"

Till sista klassen som var LA:4 så va både Myran och jag trött, men hon kändes riktigt trevlig på framridningen. På banan orkade vi inte riktigt med och fick flera stora missar vilket resulterade i 56% men nöjd och hade en riktigt trevlig känsla. Bara vi får bättre styrka och kan få till denna känsla kan det nog bli riktigt bra :)

Domare: Linda Olsson

Omdöme:
"Trevlig häst med förutsättningar, för dagen inte helt eftergiven. Träna på! "

Är jätte nöjd med helgen och kommer träna massor under vintern så är jag redo till våren! :D Filmer kommer sedan.

Fick dessutom efter tävlingen igår prova Camilla Granbergs fina Roxano. Kan bara säga vilken häst, gudomlig att rida och så känslig att det nästan räcker att tänka tanken så gör han som man säger. Om man ändå vore miljonär ;) Han är till salu så ska ni köpa dressyrhäst så prova honom, en av dom läckraste hästar jag suttit på men inte alldeles lätt :)


Tänkvärt

En man hade föreläsning för 500 ungdomar.
Han tog upp en 500-lapp och frågade: Är det någon som vill ha den här?
Alla räckte upp handen!
Han knölade ihop 500-lappen och frågade samma sak, alla räckte upp handen.
Han stampade på den och ställde frågan igen, alla räckte upp handen.
...Sedan sa han:
Ta lärdom av det här! För hur ful, smutsig eller tilltufsad av livet någon än är,
så har han eller hon fortfarande samma värde.

Starttider inför helgen

Är faktiskt riktigt nöjd med starttiderna i helgen :D På Lördag börjar min klass 09.00 och jag startar som nr 11 så blir inte alltför tidigt och alltid skönt att starta sent i klassen.



På söndag kommer jag att starta mot slutet, tävlingarna börjar kl 09.00 men startar dom 2 sista klasserna. Det känns riktigt skönt för behöver inte stressa upp på morgonen och min häst kan verkligen få äta i lugn och ro och kan ordna allt riktigt bra :) Blir kanske sent hem men det spelar ingen roll.







Är sjukt taggad för tävling nu och bara väntar på att det ska bli Fredag! :D


Himlens tempel


Himmelens tempel är Kinas största tempelkomplex och täcker en yta på 2,3 kvadratkilometer. Himmelens tempel är ett
enastående exempel på kinesisk religiös arkitektur. Templet började byggas år 1420, och templet användes av kejsarna från Ming- och Qingdynastierna för att dyrka himlen och att be om goda skördar. Förr i tiden höll man stora ceremonier här två gånger om året, då mängder av folk lämnade Förbjudna staden för att besöka Himmelens tempel.












Positiv dag

Har faktiskt varit nöjd över dagen, trist bara att jag inte vet exakt hur det kommer bli med jobb hade börjat trivas riktigt bra i sommar och får hoppas på lite mer jobb. Har idag iaf varit in i kramfors å fixat lite papper osv. Min "underbara" häst drog av sig en sko igår och skulle svänga förbi Amanda för att se om vi kunde lyckas få den rak igen så jag kunde sätta tillbaka den snabbt, vill absolut inte ha henne vilande inför tävlingen i helgen. Hade där sådant flyt att min hovslagare va i deras stall för skoning så hon planade ut skon åt mig! :D

Har även fått låna Amandas sadel till tävlingen i helgen, stort tack :D Det är x-vid på den dessutom och det passar Myran helt ok. Börjar inse vilken bred häst jag har ^^

Ridpasset idag blev lite dressyr i paddocken, jag hade inte riktigt så bra känsla som tidigare i början mest pga av mig det ville inte riktigt fungera. Vi gjorde enbart lite grunder och tränade lite smått rörelser i programmen jag rider i helgen. Mot slutet började de släppa så gav mig så vi slutade bra. Ändå känns det bättre för tidigare när det varit dessa "sämre" ridpass så har det inte fungerat men nu har vi tagit oss ett snäpp uppåt så det känns riktigt härligt. :)


Mina älskade häst <3

Vilka fantastiska hästar

Kan inte annat än att älska mina hästar :D Dom har gått så bra nu, allt flyter på och dom jobbar på kalasbra. Känner mig bara positiv när jag går ut till stallet och nu börjar äntligen ridningen att fungera igen, tror jag kommit på hur man rider. ;)

Myran får en välförtjänt vilodag men Hälge å Mango går jobba lite, dom får lite hårdträning nu eftersom dom vilar fredag-söndag pga tävling för mig.

Har jobbat min sista dag på schema nu så har några härliga lediga dagar och ska ringa runt och höra efter jobb.


Beijing

Nu tänkte jag berätta lite mer om min resa till Beijing, tar varje del för sig och börjar med förbjudna staden. Eftersom jag själv inte är så bra på all förklaring så har jag lånat information från sidan mittensrike.se.

Förbjudna staden

Den förbjudna staden var kejsarnas palats under Ming- och Qingdynastierna. Ytan innanför murarna är hela 720 000 kvadratmeter och det finns 800 byggnader med totalt 8000 rum. Staden är världens största samling av bevarade antika träbyggnader som finns i världen och är därför med på Unescos världsarvslista.

Den förbjudna staden ligger mitt i Peking, precis norr om Himmelska fridens torg. Det finns två ingångar för turister, en från Himmelska fridens torg och en på norra sidan nära Beihai-parken.

När den siste kejsaren Puyi lämnade sin tron år 1912 var det slutet för staden som kejsarpalats. Fram till dess hade 24 olika kejsare bott där.












Mango

Nu ska Mango få börja komma igång igen, longerade henne idag och tog några travbommar till hjälp. Hon jobbade på bra, efter några varv över travbommarna så fjantade hon och kastade sig så blev lite arg och drev på henne så hon hoppade över bommaren men jäklar vilken trav hon fick sedan. Då jobbade hon på riktigt bra och var läcker att se :)




Hur underbart är det inte.

Hälge fick komma ut en sväng idag, tror både han och jag njöt lika mycket :) Så skönt att ta ut Hälge, han går fram överallt och så härligt att rida ut utan att behöva bråka om vem som bestämmer. Han gör allt man ber och är helt enkelt en riktig klippa. Sen att han är grymt rolig att rida är ännu bättre ;)



Fina Hälge :)

Träning för Sussi

Åkte idag och tränade för Sussi med Myran, vi fokuserade på förvända galoppen som jag har haft en hel del problem med nu. Började med att rida fram som vanligt sedan jobbade jag lite på 8-volt med fattningar och övergångar. Började sedan med en övning med förvänd galopp, mycket nyttig men ändå svår.

Började med halvt igenom sedan en stor volt i förvänd galopp från spåret, sedan följer man långsidan och rider halvt igenom igen fast i förvänd galopp. Myran tycker att detta är jobbigt nu så minsta jag lättar ur sadeln, råkar luta mig fram 1 mm eller tar lite i fel tygel så börjar hon byta, till slut lyckades jag få till det riktigt bra.

Gick då in på volt och gjorde några fattningar, i galoppen skulle jag samla ännu mer och rida upp och jäklar vilken härlig galopp hon fick. Satt bara och njöt, när den sidan kommer fram är hon grymt härlig att rida! :D Nöjd med dagens träning nu är det bara att jobba vidare, snart så!


Men igår va min häst billig, kul och komma ut och se detta ? Där gick 200 spänn åt skogen.

Ny vecka med nya utmaningar

Nu har ännu en vecka tagit form, en vecka närmare hösten och kylan ;) Är skönt att komma in i vardagen igen och börja jobba samt få rida hästarna. Ska även börja försöka skriva ihop några inlägg om resan så fort jag får tid/lust.

Till dagens ridning. Gjorde lite smått markarbete med Myran & Hälge.

Myran kändes riktigt trevlig på framridningen, börjar komma igång igen nu och det så underbart! När jag väl började med övningen över några små hinder så insåg hon hur kul det var och det blev inte helt som jag tänkt mig så gav upp och busade över hindren lite ;) Vi hade kul iaf och får tänka på att hon inte gjort detta på väldigt länge så nu ska jag försöka bli lite mer regelbunden med detta, bra som omväxling och träning för hästarna.

Hälge fick även gå över några små upphöjda bommar, la dom på relaterat avstånd med 4 normala galoppsprång. Började med att bara känna att jag fick flyt över dom och han gick jätte bra, försökte lägga in 5 språng men det orkade han inte riktigt med så prövade öka och ta 3 galoppsprång vilket han tyckte va riktigt kul! Avslutade med 4 igen och han är bara så duktig :)

Han kändes trevlig över framridningen innan också, måste säga det är underbart för tillfället att ha 2 underbara hästar som man njuter av att rida. Snart är förhoppningsvis den 3:e igång och jag har riktigt fullt upp ;)


Hälge efter ridpasset :)



Äntligen

Idag har jag äntligen fått sitta upp på min häst efter ungefär 1 vecka, helt underbart kändes det att få rida igen. Hade en häst som vant sig vid att gå och hare bra och blivit mindre riden i veckan hade blivit väldigt lat ;P Fick ha spö som hjälp för att ens få till något, fick kämpa en hel del med bara grundläggande att hon ska lyssna och ta alla hjälper. Hon ville inte vinkla in bakbenen och jobba med ryggen så fick små bråka en del men gav mig inte och till slut släppte de.

Jäklar vad hon blev fin :D Kände hur hon jobbade genom hela kroppen och verkligen vinklade in bakbenen och vilken känsla. Har inte varit många pass på slutet då jag fått denna känsla. Koncenterade mig på rakriktning och få henne att ha halvhalterna. Många övergångar och sedan lite galoppjobb på volt, sedan gav jag mig medan jag hade den känslan i kroppen.

Imorgon hade jag tänkt att jag ska hitta på någon nyttig och skojjig markarbetsövning att utföra. :)


Trött häst som inte alls vill vara med på bild efter ett ridpass ;)

Hemma igen

Är nu åter hemma i Sverige efter en underbar resa. Har varit riktigt häftigt och mycket att uppleva, kul men ändå skönt att få komma hem efteråt. Lite bilder kommer senare då jag lagt in bilder osv i datorn.

Just nu sitter jag i en lägenhet i Upplands väsby hos min bror men vill bara hem, längtar så sjukt efter hästarna och att få komma upp på hästryggen. Ridtabstinens kanske?! Måste hårdträna inför tävlingen i Ö-vik om ca 2 veckor, och Hälge ska få komma igång efter en välförtjänt vilovecka efter en intensiv träningsperiod.


RSS 2.0